Joni

joni_baby_tot_volwassen_2_160x copy

Ik ben Joni en ik geloof in de liefde, in de liefde als de onderliggende motivatie voor alles.
Dat dat is waar het leven zin in heeft en wat haar zin geeft. En die liefde probeer ik, elk moment weer, ten volle te leven.
Ik noem dit “making love with life”, en hier heb ik mijn werk van gemaakt.

Het gaat voor mij over contact maken, met dat wat er is en door dat wat je doet, en daardoor die liefde voelen.
Voelen wat er werkelijk in je leeft, eerlijk en oprecht zijn en vanuit daar jezelf uitdrukken in de wereld. Want voor mij is die echtheid elke keer weer de ingang naar overgave, en dus de deur naar liefde.

In koken, lachen, stil zijn, luisteren, schreeuwen, schrijven, spelen, strijden, feesten, dansen, chaos, intens, teder, krachtig, zacht, zingen, expressie…
Vrij, rebels, ondeugend, flirterig, simpel, aaien, aanmoedigen, vasthouden, vlinderen, sexy, ademen, stofzuigen, slapen, bloemschikken, scheppen…
Liefhebben, loslaten, lachen, zeuren, styleren, fruit eten, douchen, zon, huilen, verlangen, plannen, verleiden, tevreden.

Dit is een levenslang proces, dat besef ik me en het gaat bij mij absoluut met heel veel vallen en opstaan. Maar naar mijn idee bestaat er niks beters dan je overgeven aan de liefde. Oefening baart kunst, dus elke dag weer opnieuw exploreren en ontdekken hoe ja te zeggen, daar kies ik voor!

Want voelen? Hoe doe je dat dan? Dat doe ik in mijn lichaam! Dat wonderschone lichaam, waar we helemaal gratis en voor niets de hele dag en nacht in wonen, je kunt haar liefhebben en van haar genieten.
Via de sensaties die ik waarneem, via de zintuigen die ik ervaar, betreed ik haar.

En wat is een betere manier om dit te doen dan via eten en aanraking? Want via eten kun je jezelf en anderen liefdevol voeden, beminnen en lekker genieten. Aanraking idem. Volgens mij verlangen we allemaal naar liefdevolle aanraking en echt contact, met jezelf en de ander. Dat is voor mij ware rijkdom. En als je die twee, eten en aanraking, samenbrengt kun je volgens mij helemaal tot een waar feest en viering van het leven komen.

Via mijn kookkunsten, liefdeskookboek, dat wat ik schrijf, door mijn hart te laten spreken en altijd en overal te proberen om helemaal mezelf te zijn, leef en deel ik mijn droom en heet jou hierin van harte welkom.